Natuurlijke waterbehandeling

Doseerstation

Een natuurlijke waterbehandeling is mogelijk middels een doseerstation dat wij u aanbieden bij 123POOL.nl. Het doseerstation bevat twee pompen, een voor pH en een voor chloor. Deze pompen meten de waardes in het water en doseren automatisch pH of chloor, zodat de waardes op peil blijven. Deze natuurlijke waterbehandeling zorgt ervoor dat u niet dagelijks de waardes op hoeft te meten en is dus tijdbesparend. We raden u wel aan om wekelijks de waardes te meten, zodat u bij afwijkingen snel kunt schakelen en problemen met de waterkwaliteit worden voorkomen. Het enige wat u verder nog hoeft te doen, is het doseerstation bijvullen met vloeibaar chloor en pH.

Een natuurlijke waterbehandeling met de UV-C lamp

Het zwembadwater in uw zwembad kan tevens een natuurlijke waterbehandeling krijgen door middel van een pomp die het water naar een UV-C lamp voert. De UV-C straling neutraliseert bacteriën, virussen en schimmels. Ook zorgt de waterbehandeling met de UV-C lamp ervoor dat er geen voortplanting van deze bacteriën meer mogelijk is. Een UV-C lamp breekt ook gebonden chloor af en zorgt ervoor dat u 80% minder chloor en chemicaliën hoeft te gebruiken.

Desinfecteer uw water middels hydrolyse

Naast de natuurlijke waterbehandeling met de UV-C lamp of het doseerstation, is er ook het Astral Elite Connect hydrolysesysteem. Dit is een desinfectiemethode met maar een klein beetje zout. Bij hydrolyse wordt het water opgesplitst in O- en H-atomen, waardoor er desinfecterende stoffen worden aangemaakt. Het werkt net zo krachtig als (of zelfs krachtiger dan) chloor zonder dat er negatieve bijproducten worden geproduceerd. Deze methode zorgt voor een volledige natuurlijke waterbehandeling, waar u maar weinig zout bij nodig heeft.

De voordelen van het hydrolysesysteem

In een normaal zout zwembad gebruikt u ongeveer drie gram zout per liter. Bij een hydrolysesysteem heeft u maar een gram zout per liter nodig, waardoor het officieel zelfs nog zoet water is. Met een hydrolysesysteem is het water niet schadelijk voor planten of vissen, waardoor het systeem geschikt is voor een vijver of zwemvijver. Het Astral Elite Connect systeem heeft onder andere een full-color-touchscreen, zout- en temperatuurmeting en bediening van uw UV-C lamp: een simpele waterbehandeling dus! Met een goede UTP internetaansluiting, is het tevens mogelijk om het systeem via een app te bedienen.

Schroom niet en neem contact met ons op

Heeft u vragen over de perfecte natuurlijke waterbehandeling, zoals het gebruik van de UV-C lamp? Of wilt u een offerte aanvragen voor een zwembad? Wij helpen u zo spoedig mogelijk verder. Bel vandaag nog naar +31 13 20 32 147 of stuur ons een e-mail via info@123pool.nl. Ons team uit Goirle, nabij Tilburg, vertelt u alles over onze zwembaden en toebehoren.