Om het water in uw zwembad schoon te houden, wordt er gebruik gemaakt van zwembadfiltertechniek. De vuildeeltjes in het water blijven in de filter hangen, waardoor u altijd geniet van schoon en helder zwemwater. Er zijn verschillende soorten vullingen voor de filter, namelijk filterzand, ecoglas en glasparels. Bij 123POOL.nl vertellen we u hier graag meer over, zodat u weet welke vulling bij uw wensen past.

Zwembadfiltertechniek met filterzand als vulling

Wanneer u kiest voor filterzand als vulling in uw zwembadfiltertechniek, wordt het water door het zand gepompt. Zichtbaar vuil blijft achter in de filter en er komt schoon water terug uw zwembad in. Het zand dient u regelmatig te reinigen door deze te backwashen (terugspoelen). Filterzand heeft een levensduur van vijf tot tien jaar.

 

Filteren met ecoglas

Ecoglas is een modern en veelgebruikt medium om alle zichtbare vuildeeltjes uit uw zwembad te filteren. Het glas filtert ten opzichte van filterzand nog fijner, waardoor u minder chemicaliën nodig heeft om het water schoon te houden. Ecoglas heeft een levensduur van tien tot vijftien jaar.

Filteren met glasparels

Glasparels zijn zelfreinigend, waardoor ze na het terugspoelen net zo schoon blijven als in het begin. Doordat de parels glad en klein zijn, werkt deze zwembadfiltertechniek optimaal en blijft er geen vuil in uw zwembadwater plakken. Hierdoor kunt u vrijwel al het vuil uit de filter verwijderen. Glasparels hebben een levensduur van 25 jaar.

 

Neem contact met ons op om de beste optie voor uw zwembad te bespreken

Wilt u de mogelijkheden bespreken voor uw zwembad en bepalen welke zwembadfiltertechniek geschikt is? Wenst u meer informatie over het schoonhouden van uw zwembad middels een natuurlijke waterbehandeling of over andere toebehoren? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen of langs te komen in onze showtuin in Goirle, nabij Tilburg. Telefonisch zijn we bereikbaar via +31 13 20 32 147 en per e-mail bereikt u ons via info@123pool.nl.